23948sdkhjf

Rödgrön spårvägfest

Onsdag 11 augusti bjuder den rödgröna oppositionen pressen att åka Spårväg Syd – på gummihjul. Bussen kör mellan Skärholmen och Flemingsberg, den sträcka spårvägen var tänkt att ta.
S, V och MP i Stockholms läns landsting lägger fram nya rödgröna vallöften för att utveckla busstrafiken på Södertörn och de vill återuppväcka det skrotade förslaget om Spårväg Syd mellan Skärholmen och Flemingsberg via Älvsjö.

På onsdag möts pressen av Lars Dahlberg , (S), oppositionslandstingsråd, Raymond Wigg , (MP) oppositionslandstingsråd, Gunilla Roxby Cromvall , (V) ansvarig landstingspolitiker i trafikfrågor, Katarina Berggren , (S), kommunalråd i Botkyrka, Ann-Marie Högberg , (S), oppositionsråd i Huddinge och Marica Lindblad , (MP), gruppledare i Huddinge.

I ett politiskt landskap där samtliga partier är för en ökad och förbättrad kollektivtrafik, inte minst i form av spårväg, gäller det att profilera sig på de frågor där det råder skillnader. Allianspartierna var tidigare för Spårväg Syd men fann den för dyr och prioriterar i stället Spårväg City som kommer att byggas. Det blir en spännande valkamp för kollektivtrafiken fram till 19 september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047