23948sdkhjf

Nya Pågatågen startklara

Från och med den 16 augusti kan skåningarna resa med de nya Pågatågen. De första nio av sammanlagt 49 beställda tågsätt är nu levererade och startklara.
– Nu kör vi! Det är fantastiskt roligt att äntligen kunna erbjuda en tystare, bekvämare och snabbare resa med Pågatågen. De gamla tågen har tjänat i nästan 28 år. Med de nya Pågatågen vill vi sätta en ledande standard för regionalt resande i Sverige, säger Magnus Hedin , trafikdirektör på Skånetrafiken.

Skånetrafiken har nu tagit över de nio första av sammanlagt 49 beställda Pågatåg (modell x61) av Alstom.

– Vi ställer höga krav och har väntat med att ta över tågen, tills vi kunnat godkänna dem för trafik. Nu finns mindre saker kvar att successivt åtgärda. Resterande tåg kommer att levereras i etapper fram till 2012. I takt med att fler tåg tas över och allt fler personal får utbildning, kommer fler lila tåg att synas runt om i Skåne, säger Magnus Hedin.

Den 16 augusti mjukstartar de nya Pågatågen med tre avångar per vardag, med den tågpersonal som hittills har hunnit utbildas. Från 1 september utökas avgångarna och utbildning av lokförare och tågvärdar, som då sker i trafik.

– Vi ser fram emot att börja vår utbildning på de nya Pågatågen. Våra lokförare och tågvärdar är mycket förväntansfulla inför de nya fina tågen, säger Rolf Andersson , direktör på Arriva Tåg.

– Vi är oerhört stolta över dessa vackra tåg och hoppas att skåningarna kommer bli nöjda. Tågen är byggda med omsorg om vår miljö och med avancerad teknik, säger Lars Kleppe , vd för Alstom Transport Nordic.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078