23948sdkhjf

Succé för fribiljetter på Botniabanan

Intresset för att prova på att åka Norrtågs premiärturer på Botniabanan slog alla rekord.
När bokningen öppnades på tisdagsmorgonen blev personalen neddringd. De 1000 gratisbiljetterna var slut vid 08.30-tiden, en halvtimme efter att biljetterna släpptes.

1 000 nöjda personer får nu provåka Norrtåg på Botniabanan när banan smygöppnas söndagen den 29 augusti.

Totalt genomförs fem tur- och returresor under söndagen.

– Vi kunde lätt ha delat ut 5 000 biljetter om vi hade haft möjligheten, så stort var intresset, säger Ulf Wallin , pressinformatör på Norrtåg i samarbete med SJ och DB Deutsche Bahn.

Söndag den 29 augusti arrangerar Norrtåg öppet hus på flera av stationerna längs sträckan Umeå-Örnsköldsvik. För dem som inte hade turen att få gratisbiljetter finns det mycket intressant att titta på under söndagen.

- Nyfikenheten på Norrtågs resor är stort. Vi hoppas att många norrlänningar kommer att ta chansen att resa med oss när den reguljära trafiken öppnas från och med måndag den 30 augusti, säger Ulf Wallin.

Botniatåg är SJs och DB Bahns nybildade tågbolag som kör trafiken under produktnamnet Norrtåg på uppdrag av Norrtåg AB. Botniatåg AB ägs till 60 procent av DB och 40 procent av SJ.

Bolaget kommer att ha upp till cirka 130 anställda med stationering i Umeå och andra orter i Norrtågsomradet. Avtalet om uppdragstrafiken på Botniabanan är skrivet på 6 år med en option på 5,5 år.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063