23948sdkhjf

Höstlovsresorna snart slut

Sommarens övervägande soliga och fina väder har resulterat i rekordförsäljning av sommarens solresor.
Nu börjar svenskarna även solsäkra vinter. Förra veckan bokades 42 procent fler vinterresor än jämfört med samma vecka förra året. Den som vill boka en resa på höstlovet ska skynda sig nu. 80 procent av höstlovsresorna är redan sålda.

Svenskarna verkar inte få nog av sol och bad. Sommarens försäljning har varit rekord bra trots det fina vädret.

Nu när semestern för många närmar sig sitt slut är det dags att planerar nästa semester. Försäljningen av vinterns resor tog under förra veckan rejäl fart. Hela 42 procent fler resor såldes jämfört med samma vecka förra året.

– Många ägnar en del av sin ledighet år att planera nästa ledighet. Kanske är det så att vi behöver något att se fram emot för att klara övergången från ledighet till arbete på ett bra sätt, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Enligt forskning vid Erasmusuniversitetet i Rotterdam så är de människor som har en resa att se fram emot lyckligare än de som inte har en resa inplanerad.

Hjärnans belöningscentra aktiveras långt i förväg. Det betyder att ha en resa att se fram emot ger en lyckokänsla i sig.

Vinterns bäst bokade resmål så här långt är:
1. Kairo
2. Vietnam
3. Fuerteventura
4. Krabi
5. Sri Lanka

Höstlovet är den mest välbokade veckan för charterbolagen. Den som planerar att resa iväg på höstlovet får skynda sig. 8 av 10 höstlovsresor är redan sålda. Det är Egypten som toppar försäljningen av resor på höstlovet hos Apollo.

Drygt 90 procent av alla höstlovsresor till Egypten är sålda. Allra mest välbokat är Jordanien där 99 procent av höstlovsplatserna är slut. Störst chans att få en plats under höstlovet finns till Rhodos.

Bäst bokade resmål under höstlovet:
Jordanien
Kairo
Sharm el Sheik
Fuerteventura
Teneriffa

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078