23948sdkhjf

Kraftfull passagerarökning i juli

2,3 miljoner passagerare flög från Swedavias flygplatser under juli 2010. Det är en ökning med tio procent jämfört med samma månad 2009.
Utrikestrafiken ökade med tolv procent till 1,7 miljoner passagerare och inrikestrafiken ökade med tre procent och uppgick till 0,6 miljoner.

Totalt för perioden januari-juli 2010 ökade antalet passagerare på Swedavias flygplatser med en procent jämfört med samma period föregående år. Antalet inrikespassagerare har minskat med två procent medan antalet utrikespassagerare har ökat med tre procent.

Antalet landningar i linjefart och charter ökade med fyra procent i juli jämfört med motsvarande månad föregående år. Utrikes ökade med elva procent medan inrikes minskade med fyra procent.

Ackumulerat för perioden januari-juli 2010 uppgick antalet landningar till 107 100 vilket är en minskning med tre procent.

Swedavia , tidigare LFV, är ett affärsdrivet och statligt flygplatsbolag som ansvarar för drift och utveckling av 14 svenska flygplatser. Swedavia är ett klimatneutralt företag.

2009 reste drygt 27 miljoner människor via de flygplatser Swedavia har hand om, och antalet landningar uppgick till drygt 195 000.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078