23948sdkhjf

Ombordavgiften bort från VL

VL har beslutat att omedelbart ta bort ombordavgiften på all sin trafik. Detta sedan ny lag från 1 augusti förbjuder all form av tilläggsavgift för den som betalar med kontokort.
Sedan 1 augusti 2010 gäller en ny lagstiftning om betaltjänster. I den nya lagen föreskrivs att en betalningsmottagare inte får ta ut någon avgift av betalaren vid användning av ett kontokort. VL har därför valt att omedelbart ta bort ombordavgiften.

De resenärer som köpt en enkelbiljett på bussen i Västerås och betalat med betal- och kreditkort har även betalat en ombordavgift på 20 kronor. Ombordavgiften på enkelbiljetterna infördes i samband med kontantstoppet på stads- och förortslinjerna i Västerås kommun. Syftet var att undvika de trafikproblem som befarades ifall många skulle välja att betala med kort i stadstrafiken. Den nya lagstiftningen kan innebära att ombordavgiften är olaglig, även om den inte är menad som en så kallad kortavgift, och därför tas den nu bort.

– För att undvika långa köer vid ombordstigningen och försenade bussar vädjar vi nu till våra resenärer att i största möjliga mån fortsätta nyttja VL-kort eller annan förköpt biljett, säger Maria Rydström , områdeschef på VL.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08