23948sdkhjf

Gästnätter minskade men inte i österlen

I juni minskade antalet gästnätter i Sverige med 10,7 procent jämfört med samma månad förra året. Men i Österlen ökade de.
Det visar preliminära siffror från SCB (Statistiska Centralbyrån), på uppdrag av Tillväxtverket, som är den offentliga myndighet som ansvarar för officiell statistik inom området. 17 av Sveriges 21 län visar minskade siffror i juni jämfört med i fjol (också Skåne backar).

Men Österlen är populärt och Visit Österlen visar på en fortsatt ökning av antalet onlinebokningar av logi, jämfört med fjolårets genombrottsår då cirka 650 bokningar genomfördes online via visitosterlen.se.

Jämfört med 2009 är ökningen under juni 2,5 procent. Även juli visar en ökning med 2,1 procent. 1/1 t o m 31/7 är ökningen 25,3 procent, jämfört med samma period 2009.

– Att lansera en helt ny webb innebär alltid ett visst tapp av trafik och därmed potentiella bokningar, men trots att vi mitt i högsommaren lanserade Skånes första virtuella turistbyrå har våra siffror ändå ökat, jämfört med förra året, säger Joachim Orrenius , vd Visit Österlen/Visit Skåne AB.

– En av anledningarna till att vi lyckas behålla siffrorna från 2009, och till och med ökat, är att vår bokningsslinga idag innehåller runt 50 boendeleverantörer i sydöstra Skåne, vilket innebär att gästen har större möjligheter att hitta ett ledigt boende som uppfyller gästens önskemål och krav.

Visit Österlen är ett destinationsbolag i sydöstra Sverige som utvecklar och marknadsför turism- och mötesindustrin.

Det är en virtuell turistbyrå där besökarna kan hitta information om destinationen. Där finns också ett evenemangskalendarium, storytelling, sociala medier, interaktiv karta, digital guide och allmän turistinformation.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081