23948sdkhjf

Skansen jazzar igång

Bohuslän Big Band har slagit sig ihop med världsmusikern och multi-instrumentalisten Ale Möller. Det blir ett spännande möte på Sollidenscenen i säsongens final på Blå måndag 23 augusti.
Med sig har de också Rafael Sida på percussion och Mats Öberg på piano/synth. På Gubbhyllan underhåller Birgittas HOT Four till middagen och Leif Kronlund med Skansens Storband spelar till dansen på Galejan.

Så här beskriver Bohuslän Big Band själva sitt möte:

Ale Möller är musikanten med hela världens musik i hjärtat. Han komponerar musik till bandet och dessutom turnérar han med oss. Ale har en glödande passion till musiken – gärna sådan som stammar från jordens olika hörn”.

”Det är heller ingen hemlighet att det som lade grunden till Ales musikaliska passion var jazz. Då känns det både riktigt och logiskt att vi får en smekning av Ales bultande kärleksäventyr med musiken”.

”Hans udda och olika instrument kopplat och friskt blandat med musik som innehåller både tre-, fyr- och sjutakt kommer att bli ett rafflande möte med ett jazzigt storband.

Bohuslän Big Band blandar själva det gamla, det nya och det udda. Basen är storbandsjazz men till det kommer influenser från så vill skilda håll som Zappa, Gil Evans, Avishai Cohen, Jaqee, Ellington, Steely Dan och Count Basie.

Arrangemangen är skrivna av Christer Olofsson från Bohuslän Big Band och dirigenten, arrangören och kompositören Hans Ek från Uppsala.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078