23948sdkhjf

Cupcake STHLM har öppnat

Nu har portarna slagit upp till huvudstadens första renodlade cupcakebutik, Cupcake STHLM.
Butiken ligger vid St Eriksplan och fungerar som både butik och vattenhål för den kaffesugne. Inspiration till Cupcake STHLM har Martin Johansson och Mikael Ingeltun fått under sina år utomlands.

Martin arbetade som kock på Svenska Ambassaden i Washington DC och Mikael på lustjakter runt om i världen.

– Vi har försökt att skapa en genuint amerikansk cupcakebutik, men valt att låta våra gammalsvenska traditioner gå som en röd tråd genom inredning och design. Vår tid i USA har tillsammans med farmors och mormors recept och en strävan att ge er en upplevelse utöver det vanliga, resulterat i Cupcake STHLM – Stockholms första Cupcake butik, säger Martin och Mikael.

Cupcakes är en slags muffins.

Under 1800- och 1900-talet utvandrade 1,3 miljoner svenskar, de flesta till USA. Det som lockade var den bördiga jorden och längtan till en bättre tillvaro.

Många fann det man sökte vilket ledde till att man inte längre behövde snåla på det söta i vardagen.

Gamla hederliga kakrecept fick lite extra smör och socker och bakades allt oftare. Efter generationer av födelsedagar, bröllop och kalas har man nu uppnått det perfekta bakverket – Cupcakes!

Eftersom våra utvandrade anfäder en gång startade denna Cupcakens evolution , tycker vi nu att det inte är mer än rätt att cupcakes på riktigt ska få invandra till Sverige.

Cupcake STHLM är en butik där folk kan köpa och hämta upp cupcakes till sin bjudning eller företagsevent eller bara sitta ner och ta en kaffe.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08