23948sdkhjf

Vi fick ingen information

UL-härvan växer: Nobina har indirekt antytt att också KR Trafik fått sekretessbelagd information om Busslinks bud. Uppgiften tillbakavisas nu av Linda Sahlén, vd för KR Trafik.
KR Trafik vann den nu havererade upphandlingen som UL genomförde i början av året. Striden stod mellan tre aktörer; Nobina, Busslink och KR Trafik. UL valde KR Trafik för regiontrafiken i Upplands län.

Busslink, som lagt det lägsta budet, hade inte det upplägg som UL ville ha. Därför valdes en annan operatör. Men i processen informerades Nobina om nivån på Bussinks bud. Såväl UL som Nobina har erkänt den osunda informationstrafiken. Nobinas vice vd har dessutom antytt att samma information som läckt till dem även kommit KR Trafik till del.

Men den uppgiften tillbakavisas bestämt av KR Trafik:

– Vi är två personer som varit inblandade och ingen av oss har fått någon sådan information, säger Linda Sahlén , vd på KR Trafik, till UNT.

Som framgår av andra nyhetsnotiser på rt-forum.com har UL begärt att upphandlingen stoppas och görs om. Busslink som vann den första anbudsrundan har överklagat att den andra anbudsrundan genomfördes sedan tidigare. Busslink bestrider också UL:s beslut att stoppa hela upphandlingen.

KR Trafik vann den andra upphandlingsrundan och säger nu att även de överväger att överklaga UL:s beslut att stoppa upphandlingen. Nobina, som fått otillbörlig information om Busslinks bud, säger å sin sida att bolaget överväger att lämna anbud om det blir en ny upphandling – något som UL vill ha men som varesig Busslink eller KR Trafik tilltalas av.

UL:s styrelse har beslutat anlita extern hjälp för att utreda vad som gick snett i upphandlingen och vem som bär ansvaret för att känslig information om en av aktörerna läckte till en konkurrent. Målet är att utredningen ska genomföras så snabbt som möjligt, enligt Sture Jonsson, informationschef på UL.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11