23948sdkhjf

Laddat för Persontrafik 2010

Nu är det klappat och klart för Persontrafik 2010, branschmässan som lyfter kollektivtrafikfrågor som berör alla. 26 oktober slås portarna upp på Stockholmsmässan.
Frågor som rör kollektivtrafikens betydelse i samhället är ständigt aktuella. Flera av dem speglas i seminarieprogrammet för branschmässan Persontrafik 2010. Framtidens resande, kollektivtrafik i Europa och vinterns tågproblem är några av de ämnen som kommer att tas upp i form av föredrag och paneldiskussioner.

– Vi är stolta över seminarieprogrammet som nu är helt spikat. Innehållet är dagsaktuellt samtidigt som det är framtidsblickande och riktar sig till alla som på något sätt är verksamma inom kollektivt resande, säger Dan ågren , projektledare för Persontrafik 2010.

Flera punkter i årets seminarieprogram handlar om framtidens resande som enligt branschen präglas av enkelhet och mer att välja på för resenären. Hur vi betalar våra resor i framtiden och branschens gemensamma arbete för att skräddarsy resenärens resa från dörr till dörr är exempel på ämnen som rör kollektivtrafikens utveckling och framtid.

Årets program blickar både inom och utanför Sveriges gränser och hittar flera framgångsrika – och varierande – exempel på hur kollektivtrafiken kan förbättras. Persontrafik välkomnar bl.a. portugisiska bussoperatören CARRIS som stärkt sitt varumärke genom att attrahera resenärens fem sinnen. Även lokalt, i städer och kommuner runt om i landet, finns goda exempel – Malmö, Uppsala, Helsingborg, Gävle, Karlstad och Göteborg för att nämna några.

Hur stadsmiljöer utvecklas med hjälp av kollektivtrafik och hur tågtrafiken möter vintern 2010/2011 är programpunkter som båda understryker kollektivtrafikens betydelse i samhället. Tågtrafikens problem diskuteras bland andra av landshövding Per Unckel och Jan Forsberg, vd för SJ AB.

Persontrafik går av stapeln 26-28 oktober 2010 på Stockholmsmässan i Älvsjö. Bakom mässan står kollektivtrafikens fem största organisationer: Svensk Kollektivtrafik , Bussbranschens Riksförbund , Svenska Taxiförbundet , Branschföreningen Tågoperatörerna samt Sveriges Kommuner och Landsting .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063