23948sdkhjf

Kollektivtrafiklyft för Vallentuna

När SL:s vintertidtabell går igång den 23 augusti är de som bor eller jobbar i Vallentuna kommun vinnare. Från och med i höst blir det bättre turtäthet och fler tvärförbindelser.
SL slår på stort för att förbättra kommunikationerna i Stockholms läns nordöstra kommuner. I vart fall blir Vallentuna en vinnarkommun, tycks det. Det blir tätare turer på både tåg och bussar och dessutom premiär för en helt ny busslinje mellan Vallentuna och Kista.

– Att kollektivtrafiken förbättras är oerhört viktigt för Vallentunas utveckling, säger Örjan Lid , (M) kommunalråd i Vallentuna kommun.

Nytt från och med vintertidtabellen är att tågen mellan Stockholm Östra och Ormsta kommer att gå en gång i kvarten under hela dagen, fram till klockan 21. Redan nu går tågen ännu oftare i rusningstrafik. Från Ormsta till Lindholmen kommer tågen att gå en gång i halvtimmen, mot tidigare en gång i timmen.

– SL ska förenkla vardagen för alla som bor och reser i Vallentuna och vi vet att många efterlyser bra tvärförbindelser. Därför lanserar SL en direktbuss mellan Vallentuna och Kista som kommer att gå en gång i halvtimmen under rusningstid. Det är ett led i vår ambition att bygga ut vår klimatsmarta kollektivtrafik så att fler kan välja bussen istället för bilen, säger Christer G Wennerholm (M), styrelseordförande i SL.

En annan viktig förändring är att sträckan Söderhall - Karby/Brottby - Vallentuna får betydligt tätare turer än tidigare.

- Detta har varit starkt efterfrågat, framförallt bland barn och ungdomar. Förändringen har möjliggjorts då SL har prioriterat om resurserna utifrån antal trafikanter och hur stor efterfrågan är, säger Christer G Wennerholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078