23948sdkhjf

Gratisbuss i Obbola

En ny busslinje mellan Holmsund och Obbola i Västerbotten startar 23 augusti. Det blir avgiftsfritt under en försöksperiod att åka sträckan för alla resenärer.
– Vi har gjort om den trafik som kommundelen sedan tidigare har beställt för bland annat badtransporter mellan Holmsund och Obbola. Nu ska bussarna köra i linjetrafik, vilket innebär att alla får åka med, säger Lennart Holmlund , ordförande för Umeå kommunföretag.

Kostnaden att bedriva linjetrafik är dessutom lägre än kostnaderna för beställningstrafiken. Därför innebär förändringen mer busstrafik i Umeå kommun till lägre kostnad.

– Vi måste bli ännu bättre på att samordna våra verksamheter. Detta är ett bra exempel hur samordning kan skapa en bättre tjänst till lägre kostnad för våra skattebetalare, fortsätter Lennart Holmlund.

För att studera effekterna i form av ökad rörlighet kommer linje 122 att vara avgiftsfri under försöksperioden fram till sommaren 2011. Sammantaget kör linjen cirka 50 turer per vecka mellan Holmsund och Obbola. Den går skoldagar tisdag-fredag mellan Obbolaskolan och Skärgårdsskolan i Holmsund via Himmelska fridens torg.

– Detta är ett mycket spännande försök. Beslut om en eventuell fortsättning kommer under våren 2011, säger Maria Höglander , vd för Länstrafiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078