23948sdkhjf

Nu är Bussförar-SM kört!

Bussförar-SM 2010 genomfördes i sol och svett på Trafikcenter i Kumla 4 september. Totalt kämpade 14 finalister som fick premiärköra VDL Citea – Bus of the year 2011 i Sverige. 
Sol, nya bussar men tuffare än förra året. Så sammanfattade några av finalisterna årets upplaga av Bussförar-SM 2010 i Kumla. Förutom den knepiga manöverkörningen, den såphala halkkörningen och teoritestet tillkom i årets tävling ett nytt moment: En katastrofövning som initierats av nya huvudpartner Trygg-Hansa.

Tävlingen arrangerades gemensamt av Svenska Bussbranschens Riksförbund och tidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM . Samarbetspartners är Trafikcenter i Kumla , Eco2Trainer , Persontrafik och VDL Bus Sweden AB . Huvudpartner är Trygg-Hansa . Partners är BuA , KFS , Nobina , Kommunal , Busslink , Axelssons Trafikskolor , Rasta och Cambist .

Titta in på rt-forum.com tisdag 7 september då kommer de tre främsta bussförarna att presenteras. Men vilken av dem som blir etta, tvåa respektive trea, det får vi vänta på till Perstontrafik 2010. Under mässan som genomförs på Stockholmsmässan i Älvsjö kommer guld-, silver- och bronsmedaljörerna att få sina priser under festliga former. Missa inte det!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063