Hösten är skaldjurens högsäsong. Under det gemensamma namnet Skaldjursresan bjuder Bohusläns restauranger, hotell och aktivitetsföretag in besökare att under perioden 15-31 oktober fånga, uppleva och njuta av Bohusläns Big Five; hummer, ostron, kräfta, räka och mussla.
Många associerarBohuslän med segling, sommar, sol och bad. Men Bohuslän kan också vara mörkt, kallt och blåsigt.
I oktober är det skaldjurens högsäsong och under namnet Skaldjursresan bjuder Bohusläns restauranger, hotell och aktivitetsföretag in till dukade bord, tända ljus och upplevelser och mat i världsklass.
att Bohuslän har flera säsonger och på hösten är det högsäsong för skaldjur. Att förlänga säsongen är en viktig del av en långsiktig och hållbar besöksnäring i Bohuslän, säger
, affärsutvecklare Måltidsturism på Västsvenska Turistrådet.
Skaldjursresan och epitetet Bohuslän Big Five är en resa som associerar till jakten på Afrikas stora jaktbyten. Skillnaden här är att jaktbytet fiskas upp ur havet och går att äta.
SkaldjursresansBig Five är hummer, kräfta, mussla, ostron och räka och de smakar som allra bäst på hösten.
Totalt deltar fler än 30 hotell, restauranger och aktivitetsföretag från Koster i norr till Öckerö i söder och bland erbjudandena finns bland annat hummer- och ostronsafarin, skaldjursbufféer och weekenderbjudanden.
Skaldjursresan genomfördes första gången under Allhelgonahelgen 2009. De positiva omdömena från såväl gäster som de arrangerande företagen har gett mersmak och i år utökas Skaldjursresan till perioden 15-31 oktober och antalet företag som deltar ökar stadigt.
/KL