Höstens Menu Signature har komponerats av Silja Serenades kökschef Heikki Härmä som utifrån de valda vinerna skapat en smakrik gastronomisk upplevelse i samarbete med det italienska vinhuset Barone Pizzini.
Östersjönsstora gourmetupplevelse erbjuds ombord i Silja Lines gourmetrestauranger.
Höstens tema på Silja Line, Ciao Italia! , är som det tydligt framgår just Italien. Därför har fartygens sommelierer valt den italienska vinproducenten Barone Pizzinis viner som utgångspunkt för menyn.
Till vinernahar Silja Serenades kökschef Heikki Härmä med sitt team skapat en högklassig sjurättersmeny som bland annat stoltserar med hummercarpaccio, tryffelrisotto och stekt kalvfilé med Sangiovese-rödvinssås.
Kraven på vinleverantören är höga eftersom det krävs ett komplett utbud viner som innehåller mousserande, vita, röda och söta versioner.
, som är en av Italiens mest dynamiska producenter, äger vingårdar i fyra av landets mest betydelsefulla regioner vilket möjliggör en bred portfölj.
– Vi valde Barone Pizzini för att de lyckas producera viner som återspeglar sin region och som samtidigt erbjuder en modern smakprofil. Att samtliga viner dessutom är ekologiskt certifierade ligger i linje med vårt eget eko-tänkande, säger
Heikki Härmä.
– Den nyamenyn innehåller flera innovativa maträtter och kombinationen med Pizzinis viner är väldigt spännande.
Barone Pizzini leds av Silvano Brescianini som ägnat lång tid åt att hitta kärnan inom respektive vinregion.
för hantverket och utgår alltid från sina biodynamiskt skötta vingårdar. Tillsammans med Paolo Caciorgna, en av Italiens mest framstående vinmakare, producerar de eleganta viner från Italiens lokalt förankrade druvsorter.
– Det är med stolthet vi återigen agerar partner till Silja Line och deras klassiska Menu Signature. Barone Pizzini representerar ett Italien vi gärna vill dela med oss av, säger
Mikael Monteil, vd på Vinovativa.
Höstens Menu Signature på Silja Line gäller från och med september till 18 januari 2011.
/KL