23948sdkhjf

ägarbyte i KR Trafik

AB Gunnar Sahlén tar över Orusttrafikens akter i KR Trafik samtidigt som Orusttrafiken tar över KR Trafiks aktier i Stadsbussarna Sverige AB. Affären ska tydliggöra ägarförhållandena enligt KR Trafik.
AB Gunnar Sahlén förvärvar Orusttrafikens aktier i KR Trafik och blir därmed ensam ägare till bolaget. Samtidigt förvärvar Orusttrafiken KR Trafiks aktiepost i Stadsbussarna Sverige AB och blir därmed ensam ägare till Stadsbussarna.

KR Trafik bildades 1991 av de båda taxiägarna Gunnar Sahlén i Klövsjö och Bengt Olofsson i Rätan. Klövsjö Rätan Trafik AB har utvecklats till att idag vara ett av Sveriges största privatägda bussbolag med trafik från Enköping i söder till Karesuando i norr.

Orusttrafiken förvärvade Bengt Olofssons aktier i KR Trafik 2004 och har därmed varit minoritetsägare i bolaget sedan dess. Orusttrafiken har fram till nu ägt 25 procent i bolaget. Stadsbussarna Sverige AB bildades 2001 gemensamt av KR Trafik AB och Orusttrafiken AB och har sedan dess kört stadstrafiken i Östersund i ett så kallat nettoavtal. Sedan juni i år har bolaget även tagit över stadstrafiken i Gävle, även där gäller nettoavtal. Båda bolagen har fram till nu ägt 50 procent vardera. Den strukturaffär som nu sker görs för att tydligöra ägarförhållandena i de båda bolagen.

KR Trafik tydliggör genom denna förändring sin strävan att vara ett familjestyrt bolag med korta beslutsvägar och en stark entreprenörsanda. Med starkt engagemang och en effektiv organisation skall bolaget även fortsättningsvis förbli ett av de mest framgångsrika och lönsamma i branschen.

Stadsbussarna Sverige AB ska fortsätta på den inslagna vägen att bli Sveriges främsta tjänsteföretag i att utveckla stadsbusstrafik. Båda ägargrupper anser att samarbetet och delägarskapen fungerat alldeles utmärkt under dessa år men då båda bolagen står inför nya utmaningar menar de att dessa strukturförändringar är till godo för båda bolagen.

Även fortsättningsvis kommer Orusttrafikens vd Stefan Magnusson att sitta kvar som ledamot i KR Trafik AB och tillika kommer Gunnar Sahlén att kvarvara som ledamot i Stadsbussarna Sverige AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062