23948sdkhjf

Sprucket hjul bakom tågolyckan

SJ:s tåg 648 från Oslo spårade ur nära svenska gränsen på kvällen den 1 oktober, troligtvis på grund av ett sprucket hjul i en av vagnarna. Många skadade fördes till sjukhus.
SJ:s tåg 648 från Oslo på väg mot Stockholm hade cirka 340 passagerare och tre ombordpersonal då det spårade ur vid norska Skotterud i närheten av Kongsvinger strax före klockan 18.00 på fredagsvkällen 1 oktober.

Olyckan medfört dessvärre personskador ombord på tåget. Den norska räddningstjänsten finns på plats tidigt efter olyckan och tog hand om de skadade. Alla övriga passagerare fördes till Skotterud och fick därifrån åka vidare med buss till sina destinationer i Sverige.

Sannolik orsak till olyckan var att ett av hjulen på en av vagnarna spruckit med urspårning som följd. Varför hjulet kunnat spricka och varför detta inte upptäckts vid rutinkontrollerna är däremot inte känt.

De skadade har förts till det norska sjukhuset Ullevål i Oslo samt även till Arvika sjukhus. Personer med lättare skador har förts till Kongsvinger sjukhus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079