23948sdkhjf

Norwegian flög 2 procent fler

Passagerartillväxten fortsatte för Norwegian i september månad. Mer än 1,2 miljoner passagerare flög med bolaget, vilket är en ökning på 20 procent jämfört med samma månad föregående år.
Månaden präglades av en stark ökning av kapaciteten och att många nya och typiska affärslinjer har börjat flygas.

I september flög 1 213 542 passagerare med Norwegian, en ökning på 203 103 passagerare jämfört med samma månad föregående år.

– Vi har ännu en månad med kraftig passagerartillväxt som visar att kunderna har tilltro till oss, något vi är väldigt stolta över, säger Norwegians vd och koncernchef Bjørn Kjos .

– Vi har börjat flyga på en rad nya affärsdestinationer samt ökat frekvensen på existerande linjer bland annat i Finland, Sverige och Danmark. Dessutom har vi ökat kapaciteten kraftigt till destinationer i Sydeuropa.

Från Norge och Danmark blev ökningen 70 procent i september och från Sverige ännu högre.

– Infasningen av nya och mer kostnadseffektiva Boeing 737-800-plan gör att vi står bättre föreberedda på att möta de låga priserna i marknaden och konkurrensen om kunderna, säger Bjørn Kjos.

Kabinfaktorn för koncernen låg på 77 procent i september, samma som i september föregående år. Bolaget opererade 99,4 procent av sina planlagda flygningar i september, varav 87,6 procent gick på utsatt tid.

Norwegian Air Shuttle ASA, som marknadsförs under varumärket Norwegian , är ett lågprisbolag noterat på Oslobörsen.

Bolaget är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det fjärde största lågprisbolaget i Europa.

Flygbolaget har haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder cirka 238 linjer till 93 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Norwegian transporterade nära 11 miljoner passagerare under 2009, har 2 000 anställda och en flygplansflotta bestående av 52 flygplan.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078