23948sdkhjf

SJ inleder dansk offensiv

Rt-forum.com var på plats när SJ:s vd och koncernchef Jan Forsberg och Jan Olsson, chef för SJ:s affärsutveckling, vid en presskonferens i Köpenhamn på torsdagsförmiddagen presenterade SJ:s offensiva danska satsning.
SJ:s satsning på egen trafik över Öresundsbron har överträffat alla förväntningar. Sedan rutten till Köpenhamn startade för nästan två år sedan har antalet resenärer fördubblats på linjerna Stockholm–Köpenhamn och Göteborg–Köpenhamn.

Nu tar SJ nästa steg i sin danska expansion och börjar trafikera linjen Odense–Köpenhamn med snabbtåget X2000. Därmed blir det konkurrens på spåret på denna klassiska danska järnvägssträcka. Från den 11 oktober kommer SJ att köra en morgonavgång från Odense via Slagelse, Ringsted, Roskilde, Höje Taastrup, Köpenhamn och Kastrup vidare mot Sverige och Stockholm samt en motsvarande avgång från Stockholm under eftermiddagen till Odense.

– SJ:s ställning som internationell tågoperatör i Danmark förstärks genom att vi kan erbjuda trafik med SJ:s snabbtåg X2000 till flera danska städer. Vi vill både erbjuda trafik mellan Sverige och Danmark, samt även inrikestrafik i Danmark på sträckan Odense–Köpenhamn–Kastrup, säger Jan Olsson , chef för SJ:s affärsutveckling och fortsätter:

– X2000 är SJ:s prestigeprodukt, med vilken vi kan erbjuda hög kompfort med servering av varma och kalla rätter, varma och kylda drycker samt vin och öl i första klass samt i bistron. På morgonturen ingår en rejäl frukost i första klass. Tillgång till internet, mobiltelefonförstärkning och eluttag vid alla sittplatser är standard på X2000.

Samtidigt fortsätter SJ:s planer på expansion i Europa. I december öppnar SJ en ny resebutik vid centralstationen i Köpenhamn.

– Köpenhamn blir därmed en bas för vår fortsatta expansion i Danmark och en knutpunkt för vidare resor ut i Europa. Vi kommer att köra tåg till andra delar av Danmark och på längre sikt även till andra större städer i Europa som till exempel Bryssel och Hamburg, säger Jan Forsberg , vd och koncernchef i SJ.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078