23948sdkhjf

Skånetrafiken tar över färdtjänst

Region Skåne har genom Skånetrafiken per den 1 oktober i år tagit över ansvaret för färdtjänst och riksfärdtjänst i 14 kommuner i östra Skåne.
De 14 kommuner som lämnar över ansvaret för färdtjänst och riksfärdtjänst till Skånetrafiken är: Bromölla, Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Osby, Perstorp, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge.
Alla kunder som berörs har fått ett personligt brev hemskickat. Färdtjänsttillstånd som är utfärdade av kommunerna fortsätter att gälla.
Skånetrafiken tar över ansvaret eftersom Färdtjänsten är en del av kollektivtrafiken. Det är därför enligt Skånetrafiken naturligt att färdtjänst och allmän kollektivtrafik ligger under samma huvudman. Skånetrafiken ska se till att resenärer med funktionsnedsättning ges bra möjligheter att resa både med allmän kollektivtrafik och med färdtjänst.
Från den 1 oktober är Skånetrafiken ansvarig för färdtjänst i 22 av Skånes 33 kommuner. Avsikten är att samtliga skånska kommuner ska lämna över ansvaret för färdtjänst till Region Skåne.
Den 1 oktober utökades färdtjänstområdet till att även omfatta resor till och från Älmhults-, Olofströms- och Sölvesborgs kommun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078