23948sdkhjf

Landvetter gjorde rekordkvartal

Totalt har 1 154 152 passagerare rest i juli-september i år vilket innebär att Göteborg Landvetter Airport gör sitt starkaste tredje kvartal någonsin i flygplatsens 33-åriga historia.
I september ökade antalet utrikespassagerare på Göteborg Landvetter Airport med 19 procent jämfört med samma månad 2009. Inrikes ökade med tio procent. Totalt ökade antalet passagerare med 17 procent.

Tillväxten i år är kraftig för Göteborg Landvetter Airport. Aldrig tidigare har flygplatsen haft ett tredje kvartal med sådan stark passagerartillväxt.

Det kvartal som hittills på flygplatsen leder passagerarutvecklingen med 1 180 901 passagerare inträffade i andra kvartalet 2008. Tredje kvartalet i år kommer alltså på andra plats i flygplatsens historia vad gäller passagerartillväxt.

Totalt har 3 036 509 personer rest från Göteborg Landvetter i år. Det är en ökning med tio procent jämfört med samma period förra året. Och i september reste 302 521 personer utrikes och 107 272 inrikes. En ökning med 17 procent jämfört med 2009.

– Den starka tillväxten i år beror dels på att nedgången för utrikestrafiken 2009 var relativ kraftig i vår region vilket har inneburit ett uppdämt resebehov som lett till kraftiga återhämtningar, säger Brett Weihart flygmarknadschef Göteborg Landvetter Airport.

– Men det beror också på nyetableringar av flyglinjer till europeiska destinationer. Ett sådant exempel är easyJet och deras nystartade dagliga linje till London.

Swedavia gör de närmaste åren en miljardsatsning på Göteborg Landvetter Airport. Miljarden fördelas på insatser för en bättre miljö, flygoperativa förbättringar, fastighetsutveckling i Airport City och en ansenlig ombyggnad och modernisering av utrikes avgångshall.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157