23948sdkhjf

östergötland vill bli mötesplats

Som första mötesföretag i Östergötland arbetar Visit East Sweden med att marknadsföra och sälja länet som mötesplats för företag, organisationer och arrangörer.
Målet är att öka antalet konferenser, kongresser och events kraftfullt. Företaget har även etablerat ett nätverk bestående av bland annat hotell, mötesanläggningar och eventföretag som aktivt stöder verksamheten.

– Visit East Sweden fyller luckan mellan Östsvenska Turistrådet och övriga aktörer i länet som arbetar med möten. Visit East Sweden kommer att erbjuda kunden ett heltäckande utbud av mötestjänster med specialkunskap om destinationen Östergötland, säger Eva Gavatin , vd.

– Vad som också är spännande är att vi, förutom att bearbeta vår primärmarknad i Sverige, kommer att arbeta mot utländska mötesköpare. Vi ser att Ryssland, Holland, Frankrike, Tyskland och Danmark är marknader som visar allt större intresse för Östergötland och där tror vi att det finns en stor potential för affärer. Visit East Sweden har redan deltagit på en workshop arrangerad av Visit Sweden i Moskva och responsen från ryska mötesköpare var mycket positiv och man ser Östergötland som ett närliggande komplement till Stockholm.

Visit East Sweden kommer att agera som destination management company (DMC) åt kunder, primärt företag samt mötesarrangörer, som önskar få experthjälp med till exempel bokning av lokaler, logi och sociala arrangemang i länet.

Företaget är även professional conference organiser (PCO) när kunder, oftast organisationer, vill ha stöd med mötesadministration i samband med större möten. Därmed får länet en aktör som på allvar sätter Östergötland på möteskartan med ett heltäckande mötesutbud.

– Under en lång tid har vi arbetat med att skaffa kunskap om marknadens behov och vår analys har gett oss en klar bild att både kunder och samarbetspartners har saknat en aktör som Visit East Sweden, säger Eva Gavatin.

– Nu kan vi, tillsammans med vårt nätverk av över 20 samarbetspartners, lösa kundens utmaning att administrera möten som ofta är krävande gällande tid och engagemang. Genom att lämna över all förberedelse, genomförande och uppföljning av mötet kan kunden fokusera på sin kärnverksamhet. Visit East Sweden bidrar till att skapa effektiva och lyckade möten i en av Sveriges mest spännande och expansiva regioner - Östergötland.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11