23948sdkhjf

Storsatsning i Funäsfjällen

Kommande säsong öppnar Tännäskröket sex nya nedfarter och en stolslift.
Nedfarterna bjuder på varierad åkning, från branta svarta pister till vad som kommer vara Funäsdalens längsta nedfart – över två kilometer.

Öppnandet av de nya nedfarterna gör att Tännäskröket nu har totalt 17 nedfarter på två berg. Funäsfjällen, som utgörs av Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Tänndalen, har nu sammanlagt 127 nedfarter.

Under sensommaren och hösten har ett nytt friåkningsområde tagits fram av friåkarna Jon Wagenius och Tom-Oliver Hedvall. Området sträcker sig över anläggningens två berg Hemkröket och Mellankröket. Det utgörs av offpistrepor med både naturliga och konstruerade drops och hopp.

– Tännäskröket är verkligen en gömd pärla i Funäsdalen. Jag tycker att skogsåkningen på Tännäskröket ser ut att kunna bli den bästa i Sverige. Den kommer att passa skidåkare av alla slag, från proffs till medelgoda åkare. Så det är bara att hoppas på ett riktigt bra snösäsong, säger Tom-Oliver Hedvall som är världskänd inom extrem skidåkning.

I samband med öppnandet av de nya nedfarterna öppnas också toppstugan på Hemkröket. Toppstugan kommer att rustas upp och ha en enklare servering av bland annat våfflor och varm choklad.

Ett barnområde kommer också öppnas med ett Fäboland med små lekstugor för barn. Från barnområdet kommer flera snitslade skogsspår att utgå.

Tännäskröket är en anläggning med anor från 1960-talet. Tidigare har bland annat SM i storslalom hållits här, då bland annat Ingemar Stenmark deltog.

Tännäskröket AB är en fjällanläggning i Tännäs, Härjedalen. Anläggningen har anor sedan 1960-talet och köptes 2004 av Unihold AB, ett Stockholmsbaserat fastighetsbolag. Tännäskröket har de senaste åren investerat cirka 50 miljoner kronor i infrastruktur och boende.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125