23948sdkhjf

Nexans kablar i Sao Paulo

Nexans kablar hjälper Sao Paulo modernisera sina tunnelbanetåg inför nästa fotbolls-VM och sommar-OS 2016.  Ordern är i det närmaste värd 70 miljoner kronor.
Nexans specialkabellösningar för rälsfordon, Flamex, installeras i ?nya och renoverade tunnelbanetåg i Sydamerikas största stad. Nexans, en betydande aktör inom kabelindustrin som är noterad på Paris-börsen, har tilldelats två kontrakt värda 7,5 miljoner euro (eller 69,56 miljoner kronor) avseende leverans av sina specialkabellösningar för rälsfordon, Flamex, i nya och renoverade tåg för São Paulos tunnelbanesystem (Companhia do Metropolitano de São Paulo – CMSP). Projektet ingår i förberedelserna för fotbolls-VM 2014 och sommar-OS 2016.

São Paulo har 11 miljoner invånare, och hela storstadsområdet har omkring 20 miljoner invånare. Runt 3,5 miljoner människor reser med tunnelbanan varje dag, och staden gör stora investeringar (5 miljarder BRL, eller 19,75 miljarder kronor) för att förbättra sin rälsfordonspark inför anstormningen av besökare till de två evenemangen.

Ur Nexans Flamex-sortiment levereras el-, styr- och vagnkopplingskablar till nya tåg på linje 4 i São Paulos tunnelbana och till renoverade tåg på linje 1, 2 och 3.

Linje fyra – São Paulos första förarlösa tåg
I ett kontrakt värt runt en miljon euro har Nexans levererat kabel till Hyundai Rotem i Korea för de 14 nya förarlösa sexvagnstågen som nu går i trafik på nyöppnade linje 4 i São Paulos tunnelbanesystem. Detta är första gången som förarlös tågteknologi prövas i São Paolo.

Moderniserade tåg för linje 1, 2, 3 och 5
I ett andra kontrakt värt 6,5 miljoner euro ska Nexans leverera kablar för renovering av tunnelbanetågen på linje 1, 2, 3 och 5. Det är sammanlagt 98 sexvagnståg som byggs om av Siemens, IESA, TTran och Tejofran. Nexans levererar en del av kablarna för lokal installation i Brasilien mellan 2010 och 2013.

– Den tekniska prestandan hos Nexans kabellösningar, Flamex, i kombination med stark uppbackning från vår lokala försäljningsorganisation bidrog till att vi kunde ta hem detta viktiga kontrakt för São Paolos tunnelbanesystem. I denna sektor har vår höga tekniksupportnivå och förmåga att agera snabbt visat sig vara en viktig framgångsfaktor, säger Stéphane Mortelette , Nexans globala segmentschef för rälsfordon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062