23948sdkhjf

SAS lanserar internet ombord

SAS blir ett av världens första flygbolag att erbjuda uppkoppling ombord i form av internet och mobila tjänster på både kort- och långlinjer. Tjänsten kommer att vara kostnadsfri för kunder i Business och Economy Extra samt erbjudas mot en avgift i Economy.
SAS bredbandstjänster kommer att omfatta fullständig åtkomst till internet, nätshopping, filmer och videor, spel och destinationsinformation inklusive bokningsbara tjänster på destinationsorten (t.ex. taxi och hotellbokningar) och flyginformation i realtid.

– Förhandlingar pågår med flera leverantörer och planen är att med start i april nästa år erbjuda våra premiumkunder kostnadsfritt internet ombord, säger Robin Kamark , kommersiell chef på SAS.

– Vi försöker alltid hitta innovativa sätt att förbättra flygupplevelsen för våra kunder. Med det här bredbandssystemet kan vi erbjuda en rad WiFi-tjänster som är anpassade efter kunderna – från filmer och annan underhållning för våra fritidsresenärer till kommunikationsverktyg för våra affärsresenärer.

SAS Boeing 737 blir först med uppkoppling ombord, och allra först ut blir inrikesflyget i Norge, samt rutterna från Oslo och Stockholm till London, Frankfurt och Paris.

I en första fas kommer tjänsten att erbjudas ombord på nio B737 flygplan. I en senare fas planeras tjänsten erbjudas på fler kortlinjer och även SAS interkontinentala linjer till USA och Asien.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094