23948sdkhjf

Glastillverkning startar på Steninge Slott

Lindshammar Glasbruk och Klafreström Kristall startar tillverkning och fabriksförsäljning på Steninge Slott.
Lindshammar Glasbruk grundades 1905 beläget i det småländska glasriket och är känt som Glasbruket med Färg . Bruket har bland annat tillverkat glasobelisken på Sergel Torg.

Brukets kollektion har skapats av bland andra Astrid Gate, Matz Borgström , Christer Sjögren och Edvin Öhrström.

Klafreström Kristall är ett nyligen startat Glasbruk känt för sin unika handmålningsteknik. Här har framför allt Lena, Gösta och Emilia Linderholm formgivit glaskollektionen.

– Vi gör nu en storsatsning då vi etablerar oss på Steninge Slottsgalleria, säger ägarna Ulf Rosén. För oss är samarbetet med Steninge Slott, som är ett av Sveriges mest intressanta besöksmål, en fantastisk möjlighet att få visa vår glaskollektion och vårt hantverk med glasblåsning och glasmålning.

Fabriksförsäljningen öppnar redan 30 oktober, och då ska bruket också komma igång med ett mindre glasmåleri, där besökarna kan se det fascinerande hantverket samt även kunna måla sitt eget glasfat, enligt Ulf Rosén.

– Till våren planerar vi att starta en glashytta där man både kan få se och pröva på glasblåsning, berättar Claes Hovhammar.

Till öppningen kommer även en kollektion konstglas av Lena, Gösta och Emilia Linderholm att visas.

– Vi är glada att Lindshammar Glasbruk och Klafreström kommer till Steninge Slott, de har en spännande glaskollektion och det är mycket intressant att de även kommer att visa sitt hantverk berättar Jessika Krekula, informationsansvarig på Steninge Slott.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063