23948sdkhjf

Kanonerna laddade i Hemavan och Tärnaby

Förra säsongen öppnade Tärnaby liftarna den 16 oktober vilket var rekordtidigt. I år har temperaturerna inte varit lika gynnsamma – men anläggningen är nu i full gång med att rusta inför öppningen den 30 oktober.
– Vi brukar vara riktigt tidiga med att öppna men i år får vi se om det är någon annan ort som hinner före säger Tomas Ringbrant , platschef i Hemavan Tärnaby.

– Kylan är inte lika tidig som förra året så starten kommer något senare den här säsongen men lagom till skollovet vecka 44 är alla välkomna hit.

Trots bristen på kyla står kanonerna laddade i både Hemavan och Tärnaby. Prognosen lovar kyla från och med mitten av veckan, och då man hoppas kunna dra igång kanonerna för säsongen.

I Hemavan har sommarlinbanan gått varm. Vandring, fiske och montainbiking är aktiviteter som lockat många till fjället under de snöfria sommarmånaderna.

– I sommar har vi ett en ökning med 37 procent från förra året berättar Pelle Lindberg, vd på Strömma Fjäll.

– Vi tror att ökningen till stor del beror på en ökad tillgång på boende i framförallt Hemavan de senaste åren. Många gäster har skaffat sig en fjällstuga eller en lägenhet och vi märker att intresset är stort. Nu står vi inför en ny byggboom när vi ser att finanskrisen och lågkonjunkturen ebbar ut.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095