23948sdkhjf

Toppbetyg till Visby Golfklubb

Varje år rankar tidningen Golf Digest Sverige de 50 bästa golfbanorna i landet. Visby Golfklubb har i år avancerat en placering och återfinns nu på plats sex bland landets över 500 golfbanor.
Det meddelar nyhetsbrevet Gotland.net.

Det finns över 500 golfbanor i Sverige och att placera sig på Golf Digest Sveriges topp 50-lista är stort, att vara rankad inom topp 10 är fantastiskt.

Visby Golfklubb har i år avancerat en placering och återfinns nu på plats sex, med samma poäng som Halmstad GK (Norra Banan) och bara två poäng bakom tredjerankade Vasatorp (Helsingborg).

Bedömningen har gjorts utifrån sex kriterier: design/strategi, kondition och finish, estetik och upplevelse, touting och bansträckning, atmosfär och tradition samt klubbhus och faciliteter.

Omkring 150 personer har deltagit i bedömningen – elitspelare som ofta tränar och spelar på svenska banor, instruktörer, greenkeepers, arkitekter och andra med stor kunskap om golf.

Så här lyder motiveringen i Golf Digest till Visby Golfklubbs placering:

Alla som trängs på Gotlandsfärjorna om somrarna fortsätter inte turen ut till Kronholmen. Det är förstås synd. Men den till stor del ombyggda banan (Pierre Fulke/Adam Mednick) har nu också testats av tjejerna på Nordea Tour. ´Visby var årets bästa bana på touren´, sa den första vi talade med. Och den andra, och tredje och fjärde... alla sa samma sak och talade om lyckokänslan att få putta på så rättvisa greener. ... och miljön var inte sämre.

– Konkurrensen bland svenska golfbanor har hårdnat avsevärt de senaste fem åren, detta i takt med att det byggts ett flertal superanläggningar. Vi är oerhört stolta över den fina placeringen. En hög placeringen på rankingen bidrar mycket till att locka gäster till oss och till Gotland, säger Magnus Olsson , medlems- och marknadsansvarig på Visby Golfklubb.

Sveriges 10 bästa banor 2010:
1) Bro Hof Slott (Stadium Course) 72 poäng
2) Barsebäck Golf & Country Club (Masters Course) 71 poäng
3) Vasatorp Golfklubb (Tournament Course) 68 poäng
4) Falsterbo Golfklubb 68 poäng
5) Halmstad Golfklubb (Norra) 66 poäng
6) Visby Golfklubb 66 poäng
7) Ljunghusens Golfklubb 65 poäng
8) Hills Golf Club 63 poäng
9) PGA of Sweden National (Lakes Course) 63 poäng
10) Elisefarm Golf Club 61 poäng

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079