23948sdkhjf

Keolis på nya spår

Busslink byter namn till Keolis Sverige. Men det är inte bara fråga om namnbyte, nu breddas verksamheten till att gälla alla former av kollektivtrafik i städer.
– Vi ägs numera till 100 procent av den internationella kollektivtrafikkoncernen Keolis. Genom att vi tar samma namn visar vi att vi är en del av en kraftfull och internationell koncern. Keolis Sverige ska vara marknadens första specialist på lokalt anpassad miljövänlig stadstrafik, säger Anders Lundström , vd Keolis Sverige.

Keolis Sverige kommer att arbeta med den kollektivtrafik som är bäst för resenärerna och miljön. Det kan gälla såväl buss- och spårtrafik som cykel och båt.

– Vi ska erbjuda en så attraktiv, lokalt anpassad och miljövänlig stadstrafik att det kollektiva resandet ökar. Vår vision är att fördubbla det i varje ny stad. Varje stad har sina utmaningar och vi har modellen för att i dialog med uppdragsgivare och resenärer utforma de lokalt bäst anpassade lösningarna, säger Anders Lundström.

Vi på Keolis Sverige har bestämt oss för att utveckla världens mest miljövänliga stadstrafik. Redan idag körs 41 procent av vår bussflotta på förnyelsebart bränsle. I Stockholm rattar vi dessutom världens största bussflotta med biogas i tankarna. Vi nöjer oss inte med detta. Genom att utbilda alla våra förare med sparsam körteknik kan vi minska bränsleförbrukningen med 10-15 procent.

Busslink i Sverige AB byter namn till Keolis Sverige AB. Men vår busstrafik fortsätter som Busslink. Keolis – miljövänlig stadstrafik nära dig med Busslink.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078