23948sdkhjf

Statoil fixar mässkaffet

Statoil bjuder på kaffet under Persontrafik 2010. Men inte bara där – den 27 oktober bjuds alla som besöker en Statoilmack på kaffe från Fairtradecertifierade odlingar.
morgon, den 27 oktober, bjuder Statoil på kaffet för att få fler att välja Fairtrade-märkt. Allt kaffe som dricks på Statoil kommer från Fairtrade-certifierade kaffeodlingar. Kaffet är både eko och reko, enligt Statoil.

Fairtrade Sverige arrangerar onsdagen den 27 oktober ”Sveriges största Fairtrade-fika” . Över 300 000 personer runt om i Sverige förväntas delta i Fairtrade Challenge och mellan klockan 8 och 20 kommer Statoil att bjuda på kaffet på alla sina fullservicestationer.

– Vi hoppas att det blir rusning till kaffemaskinerna och att så många som möjligt ska uppmärksamma Fairtrade och vad det innebär. Eftersom vi är en stor försäljare av kaffe märks det skillnad om vi driver på utvecklingen mot mer hållbara produkter, säger Helen Helmfridsson , ansvarig för mat och dryck på Svenska Statoil.

Varje dag serverar Statoils 304 fullservicestationer runt om i hela landet Fairtrade-märkt och ekologiskt kaffe som mals från hela bönor. Kaffet kommer från kaffeodlingar i Sydamerika och dessutom är all mjölk i kaffemaskinerna svensk ekologisk mellanmjölk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068