23948sdkhjf

Monica tog priset!

Monica Karlsson vann Bussförar-SM 2010. Priset delades ut under högtidliga former på Persontrafikmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö klockan 15.00 den 26 oktober.
– Det här känns alldeles utmärkt, jag kan inte tro att det är sant, säger Monica Karlsson sedan hon mottagit segern i Bussförar-SM 2010. Jag blev överraskad att jag lyckades ta mig in bland de tre bästa, att det skulle räcka hela vägen trodde jag aldrig. Det här är helt underbart!

Prisceremonin ägde rum på Persontrafikmässans Mingelyta som snabbt hade fyllts med nyfikna mässbesökare. Prisutdelningen sköttes av Anders Lundstörm, BR:s ordförande och Keolis vd samt Anders Karlsson, chefredaktör för RES- och TRAFIKFORUM.

Och den största bucklan gick alltså till Monica Karlsson , Hallens Buss. Andra pris gick till Uffe Nelsén , Bergkvara Buss och tredjeplatsen gick till Tommy Iseteg , Orusttrafiken.

Hur blir man så bra på att köra buss? frågade Anders Lundström segraren som förutom prisbuckla, diplom och övriga presenter förseddes med en gyllene hjälm från tävlingens huvudpartner Trygg Hansa.

– Förmodligen för att jag kört så mycket och så länge, sa Monica Karlsson .

Bussförar-SM 2010 lockade fler tävlande än någonsin, drygt 250 bussförare deltog. Lördagen den 4 september var det final på Trafikcenter i Kumla och fjorton bussförare testades grundligt i teoriprov, manöverkörning, halkkörning, sparsam körning samt en katastrofövning. De tre pristagarna gjorde bäst ifrån sig bland de 14 finalister som deltog i den tuffa tävlingen i Kumla. Bussförar-SM 2010 arrangeras gemensamt av Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR, och tidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM.

– Genom Bussförar-SM vill vi, som ledande nordisk branschtidning för persontrafiktrafik, lyfta fram de främsta förarna. Vi hoppas också att tävlingen bidrar till att höja statusen för denna samhällsnyttiga yrkeskår, säger Anders Karlsson .

Samarbetspartners i Bussförar-SM är Trafikcenter i Kumla, Eco2Trainer, Persontrafik 2010 och VDL Bus Sweden AB. Huvudpartner är Trygg-Hansa. Partners är BuA, KFS, Nobina, Kommunal, Busslink, Axelssons Trafikskolor, Rasta och Cambist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063