23948sdkhjf

Träningsredskap för yrkesförare

Taxichauffören och uppfinnaren Bengt Liljedahl har konstruerat ett enkelt portabelt träningsredskap för yrkesförare. Ett litet gym som ryms under förarstolen.
– Det är välkänt att arbetsmiljön i en taxi är allt annat än bra för kroppen – samma sak med bussen. Man sitter still, musklerna belastas statiskt, hårda stötar från vägbanan löper längs hela ryggen. Det här kan man kompensera med träning, säger Bengt Liljedahl som kör för Taxi Stockholm när han inte uppfinner och driver sitt företag Univerter AB.

Problemet med träning och förare är just att de befinner sig på olika platser hela tiden. Men produkten Powerpress kan vara ett bra sätt att mota ohälsan i tid, enligt Bengt Liledahl. Den besår av en isärtagbar metallstång och gummirep som finns i olika hårdhetsgrad som därigenom varierar träningsintensiteten. Hopfälld är den bara 40 centimeter lång och väger ett kilo.

Tillverkningen år ännu inte i full gång men den som har möjlighet kan köpa det hopfällbara redskapet till sina förare och samtidigt göra avdrag för personalvård enligt gällande regelverk.

– Med Powerpress kan du göra 11 olika övningar och själv välja motståndsbelastningen från 10 till 80 kilo. Ännu kan det ta litet tid att få sin leverans men på litet sikt räknar jag att vi ska få full tillverkningskapacitet så att fler får chansen att köpa, säger Bengt Liljedahl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078