23948sdkhjf

Hundrade Rulle levererad

Under onsdagen levererades den hundrade rullstolstaxin VW Caddy, allmänt kallad ”Rulle”, till taxiåkaren Tesfai Negash i Stockholm. Prick klockan 13 fick han bilnycklarna på Persontrafikmässan.
– Det här är min fjärde Rulle, jag är mycket nöjd de tre första. Bilen passar perfekt för alla slags körningar och jag kan alltså ta en rullstol när det behövs, säger Tesfai Negash, Nati Taxi som kör för Taxi 020.

Fågelviksgruppen med Taxi Kurir och Taxi 020 har tillsammans beställt över 120 VW Caddy att att brukas i Stockholm. Den första bilen levererades i december 2009 och den 27 oktober i år var det alltså dags att leverera bil nummer 100. Och just den bilen gick alltså till Tesfai Negash som hyllades med blommor på VW:s monter på Persontrafikmässan. Alla andra som råkade vara på plats fick en tårtbit för att fira händelsen.

– Det som är unikt med den här bilen är att den är så flexibel, den fungerar utmärkt som vanlig taxi men kan också ta med en rullstoll genom några enkla hangrepp. Det gör också att alla rullstolsburna kommer att kunna åka vanlig taxi när den här lösningen blir vanligare. Hel i linje med vår och handikapporganisationernas målsättning, säger Claes Löfvenberg , vd Taxi 020.

Mikael Söderlund, transportbilssäljare på VW, lämnade över nycklarna till Tesfai Negash och Claes Löfvenberg. Med vid överlämnandet av bilnycklarna till hundrade Rulle var också Björn Urbanusson, vd för Karroseriverken AB, företaget som bygger om vanliga Caddy till just den här fullfjädrade rullstolstaxin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141