23948sdkhjf

Bussbarnstolen är här!

Första bussen med barnstolar visades av Botkyrkabuss på Persontrafikmässans utomhusdel 27 oktober. I den stolen åker också barn mellan 9 och 18 kilo säkert.
Trafiksäkerhet står högt i kurs hos Botkyrkabuss som tog hem Stora Trafiksäkerhetspriset 2010. Så fort Dennis Widmark, vd för bolaget, fick höra talas om den norska innovationen SitSafe blev han intresserad. Nu införs två platser för de minsta resenärerna i Botkyrkabuss alla regional- och långfärdsbussar.

– Det är ingen stor investering och innebär inga olägenheter för andra resenärer. För mig var det självklart att det ska gå att resa säkert också med riktigt små barn, säger Dennis Widmark .

Och hans nio månader gamla dotter Wilda verkade inte ha något emot att sitta i stolen med pappa bredvid sig. Projektet är ett samarbete mellan Botkyrkabuss och NTF som vill driva på för en tuffare lagstiftning. I dag är det tillåtet att låta de minsta barnen åka helt oskyddade i alla bussar. Det vill Dennis Widmark ändra på:

– Det här är så enkelt, så självklart och lika obegripligt att ingen gjort något tidigare. Nu hoppas jag och många med mig att alla i branschen är med och driver på för ökad barnsäkerhet i alla bussar, säger Dennis Widmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078