23948sdkhjf

Budgethotell kör igång i Sverige

Den bara fyraåriga danska budgethotellkedjan Zleep Hotels har börjat sälja in sig i Sverige och satsar bland annat på bussturister.
Zleep Hotels är en av utställarna på Resetorget – mässans forum för alla som jobbar med resor och turism, och som vill visa upp sig och kommunicera med hela persontransportbranschen.

Zleep Hotels är en ganska ny aktör på marknaden. Företaget startades 2006 av grundaren och nuvarande vd:n Peter Haaber.

Kedjan har inga hotell i Sverige.

– Inte än . Vi vill in i Sverige och Norge också, men då gäller det att hitta rätt samarbetspartners, säger Arne Zachariassen , försäljningschef för semester- och fritidsmarknaden (leisure) på Zleep Hotels.

Att sälja in sig mot semester- och fritidsresor är nytt för Zleep Hotels.

– Vi har tidigare inte arbetat mycket mot den marknaden, säger Arne Zachariassen.

– En stor del av vår försäljning går via nätet, men vi märker ju att det finns en stor efterfrågan på budgethotell. Det innebär att våra priser börjar vid 299 danska kronor. Vi har skalat bort lyxen, som man ofta inte behöver.

I Danmark har Zleep fem hotel, varav tre i Köpenhamnsområdet: Ishöj, Ballerup och Kastrup. Resterande två finns i Billund och Aalborg.

Ett hotell ligger i Hamburg i Tyskland.

– Vi har väl inredda rum, rena och fina, med bra säng, TV, dusch och toalett samt möjligheten att köpa frukost. De är inte bemannade dygnet runt, säger Arne Zachariassen.

– Och så har vi två ”vanliga” hotell som vi jobbar med i Tyskland; ett i Dresden och ett i Berlin. De har inte Zleep-märket, utan är fullservicehotell med restaurang och allt.

/Kalle Lötberg
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079