23948sdkhjf

Hopp för nedbränd hästgård

Bussföraren gjorde inte fel som parkerade sin brinnande buss intill en hästgård i Nyköping i september. Men Veolia lovar att delvis ersätta de materiella skadorna.
En av Veolias bussar började brinna vid en hållplats i närheten av en hästgård i Nyköping den 8 september. Elden spred sig dessvärre snabbt till gården som fattade eld. Både människor och djur klarade sig lyckligtvis utan allvarliga skador, men de materiella skadorna blev dessvärre omfattande. Eftersom föraren inte gjort fel är såväl denne som bussbolaget inte ansvariga för branden i hästgården. Försäkringsbolaget har meddelat att det inte kommer att ersätta gårdens ägare.

– Vi beklagar djupt de skador branden har vållat ägaren av gården och kvinnan som hade hästarna där. Vi ska nu se hur vi på bästa sätt kan hjälpa dem. Samtidigt är vi mycket tacksamma över att inga människor fick allvarliga fysiska skador vid bussbranden, säger Lars-Erik Granberg , chef för Bussdivisionen på Veolia Transport.

Så inträffade olyckhändelsen
Föraren fick en varning under färd att kontrollera motorn vid nästa stopp. Han tar beslut om att stanna vid nästa hållplats. Men på backkrönet cirka 75 meter innan hållplatsen stannar motorn. Bussföraren lyckades då få fram bussen till nästa hållplats. Han ser att det ryker från motorn och ser även gnistor under bussen. Han lyckas evakuera sina passagerare med hjälp av nödöppnaren när framdörren inte gick att öppna. Sedan larmar föraren SOS-alarm. Därefter sprider sig olyckligtvis branden till ladan bredvid hållplatsen.

– Utredningen efter olyckan visar att föraren inte agerat felaktigt. Samtidigt känner vi ett ansvar för samtliga inblandade i olyckan, säger Lars-Erik Granberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094