23948sdkhjf

Bilig buss i Helsingborg

Arriva ska snart börja köra en “Bilpimpad” buss i Helsingborgs stadstrafik. Den lyxiga bussen ska locka fler att ta bussen och ställa bilen är förhoppningen.
Plyschtärningar och läderklädda säten - nu får Helsingborg sin första 'bilpimpade' buss, som ska göra övergången till buss lättare för de Helsingborgare som tidigare inte vågat pröva på att åka buss. Samtidigt förbättrar Skånetrafiken tidtabellen för stadstrafiken i staden.

Kampanjen är en del av Bussvision Helsingborg, där Skånetrafiken, Arriva och Helsingborgs stad samarbetar för att göra bussen till ett bättre - och miljövänligare - alternativ för Helsingborgarna. Höstens kampanj inleds vecka 46 och den 'bilpimpade' bussen kommer att röra sig i olika stadsdelar, för att fler bilister ska få upp ögonen för alternativet att åka stadsbuss till jobbet.

– Vi vill ge bilister som är rädda för att sakna sin bil en mjukstart som bussåkare, säger Skånetrafikens projektledare Ewa Frostengren .

Den 18 november dyker även 'Bosse bildoktorn' upp på Väla för att berätta mer om varför det är bra att åka buss.

Projektet fortsätter till 2014 och målet är att komma upp i 15,2 miljoner resor per år med stadsbussarna i Helsingborg. Det ska märkbart förbättra stadsluften i Helsingborg och minska trängseln på gatorna.

– Vi har goda förhoppningar att klara målet. Nu gäller det att nå människor som ännu inte upptäckt hur bekvämt man reser med stadsbussarna. Från och med 12 december blir valet ännu lättare när nya tidtabellen börjar gälla. Stadsbussarna ökar antalet turer och tiderna är bättre anpassade till tågen, säger Klas Sörensson , trafikutvecklare på Skånetrafiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078