23948sdkhjf

Stenwall till Centrala Buss

Magnus Stenwall blir ny vd för Centrala Buss i Östersund. Han är i dag ekonomichef på Länstrafiken i Jämtland och tillträder sin nya befattning 1 december.
I våras lämnade förre vd:n Stefan Fredriksson Centrala Buss för att i stället börja ratta Länstrafiken i Jämtland efter Nils Harvard. Sedan dess har tjänsten som vd för Centrala Buss hållits uppe av Sture Hernerud, styrelseordförande, i väntan på att rekryteringsprocessen skulle bli klar. I och med rekryteringen av länstrafikens Magnus Stenwall så står det 1-1 i rekrytering mellan Länstrafiken i Jämtland och Centrala Buss.

– Det var 18 kvalificerade sökande till posten som vd på Centrala Buss. Av dessa var Magnus Stenwall den klart mest meriterad för det här uppdraget, det är ett mycket lyckat val som vi är mycket nöjda med, säger Sture Hernerud .

Hur vill du kommentera att du fick vd-jobbet på Centrala Buss?
– Det är smickrande att bli erbjuden det här jobbet. Samtidigt ser jag det så att den nya kollektivtrafiklagen som kommer är en utmaning för branschen. Det måste hända något på resandekurvan som är väldigt vågrät i dag. Nu när vi har utbytt kompetenserna med varandra här i Jämtlands län så har vi bra läge för att få en annan bättre lutning på resandekurvan, säger Magnus Stenwall .

Enligt Magnus Stenwall innebär närheten mellan Centrala Buss och länstrafiken att man gemensamt kan inleda nya spännande projekt i den nya lagens anda. Som länets för närvarande största operatör har Centrala Buss en viktig roll för kollektivtrafiken i Jämtlands län.

– Att Centrala Buss är ledande i länet är naturligt vis bra. Men det är bara början, nu ska jag ta mig an den här spännande utmaningen med start om några veckor. Det ska bli mycket intressant, säger Magnus Stenwall.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078