23948sdkhjf

Bengan Boys ger guldglans

Det blir handbollsnostalgi med guldglans när handbolls-VM invigs i Scandinavium i Göteborg den 13 januari nästa år. Två svenska lag där det kryllar av gamla svenska världsmästare ställs då i en förmatch mot varandra.
Det ena laget med spelare från Göteborg kommer att ledas av Björn Jilsén, det andra som samlar spelare från hela övriga Sverige coachas av den legendariske landslagsbasen Bengt Bengan Johansson som under åren 1990-2002 ledde Sverige till elva medaljer i VM, EM och OS.

– Det här kommer att bli jättekul – och vi tror att det finns ett stort intresse för en sådan här match. Det såg vi när vi spelade på Heden här i Göteborg i somras i samband med Partille Cup, säger Peter Gentzel , stormålvakt som alldeles nyss flyttat hem till Sverige och själv kommer att spela.

Andra legendarer i matchen är Magnus Wislander, i dag tränare i RIK, Ljubomir Vranjes, tränare i tyska Flensburg, målvakterna Mats Olsson och Mats Fransson, gamle kontringsspecialisten Erik Hajas och kantstjärnan Pierre Thorsson liksom Johan Pettersson, Thomas Sivertsson, Axel Sjöblad, Martin Boquist och Mathias Franzén.

Fakta/VM i handboll för herrar

* Spelas 13-30 januari.

* Åtta spelstäder: Malmö, Kristianstad, Lund, Göteborg, Jönköping, Linköping, Norrköping, Skövde. Finalen spelas i Malmö Arena.

* 24 lag fördelade på sex grupper.

* VM i handboll följs av ca 1,5 miljarder TV-tittare i 150 länder.

* Sveriges landslag spelar sina gruppspelsmatcher i Scandinavium 13-20 januari.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079