23948sdkhjf

OS-frågan kryddar Evenemangsforum

Den nyväckta OS-frågan ger krydda till Evenemangsforumet Så skapar vi stora evenemang i Sverige! 2 december i Östersund.
I samarbete mellan Jämtland Härjedalen Turism (JHT) och världscuparrangören i skidskytte, Biathlon Events, arrangeras under årets WC-premiär i Östersund ett evenemangsforum med temat ”Så skapar vi stora evenemang i Sverige”.

En bakgrund till forumet är ett nyligen etablerat samarbete kring evenemangsfrågor mellan Malmö Turism, Göteborg & Co, Stockholm Visitors Board, Jämtland Härjedalen Turism och Riksidrottsförbundet i samråd med Svensk Turism.

Syftet med samarbetet är dels att lyfta evenemangens betydelse nationellt, dels att gemensamt marknadsföra Sverige som ett land för de stora evenemangen.

Forumet 2 december syftar till att diskutera kring dessa frågor och målet med samarbetet men också att få exempel från två av våra grannländer på hur viktigt det är med ett tydligt samarbete mellan olika parter för att nå framgång.

– Frågorna är likartade vare sig du arrangerar evenemang i Malmö, Stockholm, Göteborg eller Åre/Östersund och därför känns det bra att vi nu arbetar gemensamt för att ta fram ett hållbart och långsiktigt samarbete mellan Sveriges främsta evenemangsregioner, säger Mats Forslund , vd för JHT.

– Ju tydligare vi kan visa vad vi står för och vad vi kan åstadkomma desto lättare bedömer vi att det blir för staten som är en mycket viktig partner att medverka på olika sätt i samband med arbetet för stora evenemang till Sverige. Frågan om ett OS till Sverige har inte legat med i vår planering av forumet men nu när den väckts så ger den naturligtvis en extra krydda.

Talarlistan skvallrar om att dagen kommer att belysa många viktiga frågor och kanske ges det också en del svar. Kultur- och idrottsminister Lena Adelsson-Liljeroth är en av deltagarna på konferensen tillsammans med några av sina sakkunniga på kulturdepartementet.

– Det känns jätteviktigt att idrottsministern vill vara med på plats och diskutera de här frågorna. Turismen är ju en av den här regionens basnäringar där stora evenemang är ett viktigt inslag, säger Patrik Jemteborn , informationsansvarig för världscupen i Östersund.

– Vi kan inte bara säga att vi ska söka stora evenemang till Sverige - vi måste hitta formerna för att nå ända fram också. Därför är det mycket positivt att hon medverkar för att sedan kunna förmedla sina intryck och vårt budskap i riksdag och regering.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171