23948sdkhjf

årestudenter kämpar i kylan

Studenter från Event & Mötesproducentutbildningen i Campus Åre kämpar hårt för göra Biathlon i Östersund till ett framgångsrikt evenemang.
Studenterna läser under utbildningen ämnen som projektledning, eventkunskap och marknadskommunikation och kunskaper från dessa omsätts under Biathlon i Östersund till aktiviteter för besökare.

Anna Jelgard från Stockholm, Anna Stilwell från Östersund och Jessica Galin från Mörsil går alla Event & Mötesproducentutbildningen vid Campus Åre och tillsammans förbereder dig sig för ett antal viktiga uppgifter under Biathlon i Östersund.

Anna Jelgard berättar att de ansvarar för invigningen av barnområdet, guidade rundvandringar för förskolor, en introduktionsdag för gymnasiepraktikanter från Sundsvall, samt alla aktiviteter under Skyltsöndagen 1:a advent, underhållning i sponsorbyn samt en del annat.

– Vi har delat upp arbetet så att var och en av oss har något eget att planera och jobba med från start till mål, berättar Anna Jelgard .

– Det är varierande och kul och vi har insett hur stor den här organisationen är och vilka eldsjälar det är som jobbar med Biathlon. Funktionärerna är djupt engagerade och brinner för sporten. Exempelvis står ett gäng uthålliga pensionärer dag ut och dag in och bygger SVT:s vinterstudio på läktaren, i snö, blåst och 10 minusgrader. Det är fantastiskt att se.

De studenter som vill kan göra en del av sin arbetsplatsförlagda utbildning på Biathlon i Östersund. Under några intensiva veckor får de möjlighet att omsätta och pröva sina lärdomar i ett skarpt internationellt projekt.

– Våra studenter har tidigare medverkat och gjort intryck. Det gör att vi kan ha ett flerårigt samarbete med Biathlon i Östersund, något vi är mycket tacksamma för, säger Anita Nässlander , utbildningsansvarig för Event & Mötesproducentutbildningen.

– Samtidigt som tävlingarna börjar bjuder Jämtland Härjedalens Turistförening in till ett evenemangsforum, med bland andra Lena Adelsson Liljeroth. Det ska bli intressant delta och träffa branschfolk.

Campus Åre LärCentrum erbjuder möjligheter till studier och kompetensutveckling i samverkan med olika universitet och utbildare.

Vid Campus Åre LärCentrum genomförs yrkes- och universitets utbildningar inom turism, upplevelser och äventyr. Några utbildningar är till stor del är förlagda i fjäll och natur.

Samarbetet är nära och gott med näringsliv och entreprenörer i Åre kommun. För den som vill starta företag erbjuds stöd och hjälp via Arena för Entreprenörskap.

Campus Åre LärCentrum drivs av Åre kommun.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062