23948sdkhjf

Sveriges Guideförbund får ny hemsida

Sveriges Guideförbund har öppnat en ny hemsida för sina medlemmar: www.guidesofsweden.com.
Hemsidan speglar medlemmarna, förbundet och inte minst Sverige på ett positivt och attraktivt sätt.

Sveriges Guideförbund är en riksorganisation, med cirka 900 medlemmar. Därigenom är också ett antal guideföreningar runt om i Sverige knutna till förbundet.

Sveriges Guideförbund, förkortat SveGuide, bildades 1983 och jobbar för att upprätthålla en god kvalitet bland turistguider, en professionell utbildning, samt att tillvarata medlemmarnas intressen i Sverige.

SveGuide är landets enda officiella guideförbund.

På hemsidan kan man hitta välutbildade och professionella turistguider från Skåne i söder till Lappland i norr. Guidningar sker i huvudsak på engelska, tyska och franska, men täcker upp till 30 olika språk – inklusive teckenspråk.

Sveriges Guideförbunds utbildningsplan håller en hög nivå, enligt de rekommendationer som föreskrivs av EU och FEG, med omauktorisation vart femte år och en kontinuerlig fortbildning i olika forum.

Förbundets turistguider bär en legitimation, ett SveGuide-kort , som utfärdas av förbundet. Detta är ett bevis på att de är auktoriserade turistguider i Sverige och är därmed lätta känna igen.

Det är endast turistguider som genomgått utbildning enligt SveGuides utbildningsplan – och som fått godkänt – som erhåller denna legitimation.

Sveriges Guideförbund är medlemmar i FörTur, FEG och IGC. FEG grundades 1986 i Paris för att representera yrket på europeisk nivå, för att offentliggöra och förbättra kvaliteten på de tjänster som erbjuds.

FörTur , Föreningen Turism i Sverige är en intresseorganisation för svensk turism. FörTur medverkar aktivt för utvecklingen av den svenska turismnäringen.

IGC verkar för internordiskt samarbete mellan föreningar för turistguider från de nordiska länderna, Danmark, Färöarna, Finland, Island, Norge, Sverige och Åland.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062