23948sdkhjf

Gratis P i Härnösand

Gratis pendlarparkering i Härnösand är frukten av ett gott samarbete mellan Härnösands kommun och Jernhusen. Nu kan fler bilister ta sig fram kollektivt.
Härnösands kommun har tecknat ett tioårigt arrendeavtal med Jernhusenstationer AB gällande markområden för pendlarparkeringar på södra och norra sidan om gångtunneln vid resecentrum. Från och med första december är parkeringen i bruk för användning.

Härnösands kommun och Jernhusen vill båda verka för ökat resande medkollektivtrafik. Men trots det har det varit en långdragen diskussion som för några månader tog en vändning där båda parter såg fördelar med det liggande förslaget. Resultatet blev en överenskommelse i långtidsarrendering där resenärer får parkera kostnadsfritt.

Trots olika kulturer i förvaltningarnas uppdrag har man enats om en affärsuppgörelse, med resenären i fokus.

– Alla inblandade är helnöjda och ser fram mot fortsatt dialog innebärandeandra goda lösningar där alla är vinnare. Förvaltare hos Jernhusen som är det fastighetsbolag som äger och förvaltar byggnader kring svenska järnvägen. Vår strävan är att göra skillnad för människor och verka för miljövänliga lösningar, säger Cecilia Göttinger Byström , Jernhusen.

– Vi kommer tillskapa något som tidigare saknats i det kommunala utbudet av parkeringsmöjligheter, möjligheten att parkera gratis i mer än ett dygn i sträck, säger Mats Stattin , markingenjör hos Härnösands kommun.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125