23948sdkhjf

Vinnovachefen besökte innovationscenter

Vinnovas generaldirektör Charlotte Brogren har besökt Peak Innovation i Östersund för att på plats följa initiativets utveckling och verksamhet.
Generaldirektören Charlotte Brogren träffade representanter från Peak Innovation, och gjorde ett studiebesök på Nationellt Vintersportcentrum samt deltog på Peak Innovations styrelsemöte.

– Peak Innovation har gjort en smart satsning som utgår från regionens styrka inom vintersport, turism och friluftsliv, säger Charlotte Brogren .

– Det är givetvis viktigt att det tas fram nya innovativa tjänster och produkter genom kunddriven utveckling inom ett starkt, svenskt profilområde.

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet och har som mål att öka konkurrenskraften hos forskare och företag i Sverige.

– Turism-, sport- och friluftslivsnäringen växer internationellt och är på väg att bli en basnäring i Sverige, vilket den redan är här i Jämtland, säger Lasse Lindqvist , vd för Peak Innovation.

– Vi har fantastiska förutsättningar för att utveckla tjänster inom dessa områden och bidra till att det blir motorn för hållbar tillväxt i vår region. Intresset för tjänsteinnovationer är stort även i övriga landet.

Peak Innovation är en av tolv ledande tillväxtmiljöer i landet som finansieras genom Vinnovas program Vinnväxt i tio år. Peak Innovations vision är att År 2016 är regionen den europeiskt ledande miljön för forskning och affärsutveckling inom turism, sport och friluftsliv.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078