23948sdkhjf

Norsk norrskensfilm skapar resfeber

En spektakulär norrskensfilm från Nordnorge har gjort stor succé på internet, där turister efter att ha kollat på filmen nu bokar för fullt.
Filmen är producerad av NRK-fotografen Tor Even Mathisen och hade under de tre första dagarna över 400 000 besökare.

– Jag är mållös! Filmen är ju mer ett litet hobbyprojekt. Den består av 3 000 bilder, tagna över tre månader, berättar Tor Even Mathisen .

Per-Arne Tuftin, vd på Innovasjon Norge menar att norrskensfilmen betyder oerhört mycket för norsk vinterturism.

– Det är helt ovärderligt när vi pratar om god marknadsföring av Norge i utlandet.

Innovasjon Norge satsar också på att lyfta fram det storslagna naturfenomenet, via hemsidan www.visitnorway.se/mittnorrsken.

Microsajten innehåller information och restips. Den interaktiva delen inbjuder användaren till att skapa sitt eget norrsken, som sedan kan lagras och skickas vidare till vänner genom twitter, facebook och vanlig e-post.

På sajten finns även information om var och när du kan uppleva norrsken. Allt från en varm badtunna ute i snön eller från ett hundspann till fören på ett Hurtigrutenfartyg eller vid en norrskenssafari med snöskoter.

Ambitionen är att visa att Nordnorge, med sitt dramatiska landskap som kuliss, är den bästa platsen i världen för norrskensskådning.

Det är inte bara i Sverige som det finns norrskenssidor att kolla närmare på, utan även i Ryssland, Tyskland, Frankrike, USA, Storbritannien och Norge.

http://vimeo.com/16917950

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188