23948sdkhjf

Jönköping lanserar iPhone-app

Jönköping blir en av de allra första svenska städerna med besöksguide i telefonen.
Med Jönköpings nya iPhone-app blir det enklare att hitta i staden. Dagens turist är van vid att få information och tips i samma ögonblick som man behöver det. Därför lanseras nu Hitta i Jönköping som enkelt visar vägen till restauranger, barer, hotell och andra populära platser i Jönköping.

Appen går att ladda ner från App Store och löser besökarens omedelbara behov att hitta i staden. Besökaren kan söka efter caféer och restauranger i närheten av sin position samt läsa om öppettider, vad de erbjuder, få vägbeskrivning och telefonnummer.

Den bilburna besökaren får också vägbeskrivning till stadens parkeringsplatser.

– Det ska vara enkelt att uppleva Jönköping, säger Helena Nordström som är marknadschef på Destination Jönköping.

– I framtagandet av applikationen har vi tänkt på personen som har ett akut behov av att snabbt och smidigt hitta rätt. Vi flyttar helt enkelt ut lite av turistbyrån till våra besökares telefoner.

Bakom applikationen står Destination Jönköping som drivs av kommunen och näringslivet. Destination Jönköping arbetar med bilden av Jönköping bland besökare, invånare och näringsliv. Applikationen har utvecklats av Pixondu i Jönköping.

Här laddar du ner appen: http://bit.ly/jkpgapp

Destination Jönköping utvecklar och marknadsför bilden av Jönköping gentemot näringsliv, besökare och invånare. Uppdraget är att göra hela Jönköping till ett mer attraktivt alternativ för privat- och affärsresande, investeringar och inflyttning.

Det görs genom turistbyråer, hotell- & konferensbokning och näringslivsavdelning. Därtill driver vi ett antal projekt vars syfte är att attrahera och informera invånare. Destination Jönköping drivs gemensamt av kommun och näringsliv.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079