23948sdkhjf

Arriva-förare kan bli Räddaren i vardagen

En av Arrivas förare i Halmstad, Ingvar Sjödin, är nominerad till priset ”Räddaren i vardagen” som delas ut av Arla Foods den 21 december. Bland 4 200 nomineringar återstår nu tio finalister och Ingvar är en av dem.
Arla Foods vill lyfta fram vardagshjältarna som gör livet lite enklare att leva – inte ”hjältar” som räddat liv eller startat insamlingar för specifika ändamål utan någon som sätter extra guldkant på vardagen för andra.
I Ingvars nominering står att läsa: ”Det är inte lätt att vara busschaufför, med pressade tidsscheman och korta pauser. Det finns dock de chaufförer som är lite extra vänliga och Ingvar är en av dessa. Trots att tidsplanen är tight så ser han till att man kommer med åkturen, även om man kommer springandes. Han kör så försiktigt han kan, och stannar inte så hårt att man riskerar att ramla omkring i bussen. Med sitt leende och sin djupa stämma är han en riktig mysfarbror som lyser upp bussturen”.
- Det var faktiskt min dotter som fick för sig att nominera, säger Ingvar Sjödin, som ser nomineringen som en kul grej men också att det är bra för yrkeskåren att uppmärksammas som vardagshjältar.
Nomineringsjuryn har tagit fram tio olika kategorier, allt från en chef till en pappa, två ungdomsledare, en granne och en receptionist. Och så en bussförare.
- Men det är kanske inte så konstigt, med tanke på hur många människor som har ett nästan dagligt förhållande till sin kollektivtrafik. säger Ingvar Sjödin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063