23948sdkhjf

Arriva delar på Sverige och Danmark

I början av 2011 ska Arriva Skandinavien delas i ett svenskt bolag och ett danskt bolag med varsin ledning. Uppdelningen görs för att stärka Arrivas position och tillväxt i de båda länderna.
- Vi har möjlighet att dela på oss och skapa ett svenskt och ett danskt huvudkontor för en strategisk utveckling så att respektive bolag bättre ska kunna rikta in sig på de utmaningar som branschen möter och som behöver tacklas på olika sätt i de båda länderna, säger Johnny Hansen, vd i Arriva Skandinavien.
Arriva Skandinavien blev en del av den danska och svenska kollektivtrafiken under år 1997 och utvecklades snabbt till en av Skandinaviens största buss- och tågoperatörer. Arriva är ett dotterbolag till brittiska Arriva som under hösten blev en del av Deutsche Bahn och nyligen informerade Arriva Skandinaviens vd om att han lämnar sin post under våren 2011 och söker nya utmaningar efter 20 år i branschen. Detta har lämnat öppningar för Arrivas ledning att besluta om organisationsförändringar för en fortsatt framgångsrik utveckling i Sverige och Danmark för att få fler och nöjdare kunder.
- Med två organisationer kan respektive ledning fokusera på att utvecklas i de riktningar som de olika länderna kräver, säger Johnny Hansen. I Sverige finns massor av utvecklingsmöjligheter där vi vill ha fler och nöjdare kunder och med en lokal ledning blir det lättare att koncentrera sig på att bli en ännu bättre verksamhet för alla duktiga medarbetare och kunder.
De två nya ledningsgrupperna kommer att utses så snart som möjligt och för att även fortsättningsvis kunna uppnå vissa samordningseffekter mellan verksamheterna i de båda länderna så kommer det att finnas så kallad shared service, det vill säga delad service inom områden som bokföring löneadministration och IT med utgångspunkt från det danska huvudkontoret.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062