23948sdkhjf

Nya tåg på Botniabanan

Norrtågs nya tåg Coradia Nordic X 62 som kommer att trafikera Norrland från trafikstart 2011 testkörs under ett par veckor på Botniabanan.
– Det är ett tåg som kommer att testköras nattetid på Botniabanan söder om Örnsköldsvik. Det handlar om testkörningar för att framförallt testa det nya signalsystemet ERTMS. Det är en milstolpe att äntligen ha ett av våra nya tåg på plats i Norrland där tågen kommer att gå. Vi ser fram emot vår trafikstart 2011 när vi kan erbjuda resenärerna ännu fler avgångar från hela 59 stationer och med mycket hög komfort, säger Olle Tiderman , trafikchef på Norrtåg AB.

– Testperioden är en viktig del av processen där vi ska säkerställa att tågen kommer att fungera som de ska. Vi ser också fram emot trafikstart, att få leverera tågen som just nu byggs i vår fabrik i Salzgitter, Tyskland, säger Lars Kleppe , vd på Alstom Transport Norden.

När Norrtåg startar upp tågtrafiken i hela Norrland från och med 2011 kommer det att ske med 12 nya pendeltåg från tillverkaren Alstom. Tågen är av typen Coradia Nordic X 62 och kommer att vara leveransklara under sommaren 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063